Gemengde proeverij op basis van het luxe abonnement!

Drink je graag een goed glas wijn? Maar vind je het lastig om iedere keer een juiste keuze te maken? Rootring-wijnen heeft de juiste oplossing: het wijnabonnement. Maak op een leuke en eenvoudige manier kennis met een grote variatie aan druivenrassen en beleef wijnen waaraan je zelf misschien nooit had gedacht! Sinds deze week zijn de wijnpakketten weer gemaakt en samengesteld en willen wij u door middel van een proeverij kennis laten maken met de wijnen uit het abonnement. De proeverij is geheel vrijblijvend. Het wordt een zeer gevarieerde wijnproeverij met wijnen uit de Oude en de Nieuwe Wereld. Tijdens...
Lees verder

De Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is een witte druivensoort die vooral in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije als Zöldveltelini.
De Veltliner geeft droge, sprankelende, vaak fruitige en soms iets peperige witte wijnen met een uitbundig frisse geur van groene appel, bloesem en kruisbessen.
Sommeliers zijn er dol op want hij combineert makkelijk met allerlei gerechten.
Lees verder

Zomerse roséproeverij!

Ontdek hoe mooi een glas rosé kan zijn! Dit kan nu heel goed aan de hand van de rosés die wij je laten proeven op de open proeverij.
Maak kennis met de lichte Provence rosé maar ook met een diepgekleurde Spaanse Rioja.

De proeverij is gratis.
Zaterdag 3 juni 13:00 - 17:00 uur
Zondag 4 juni 13:00 - 17:00 uur
Lees verder

Het aspergeseizoen is weer geopend!

Asperges zijn een van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. Het seizoen van de Nederlandse asperges begint elk jaar in april en duurt officieel tot 24 juni.

Bij dat witte goud drinken we natuurlijk graag een passende wijn! Pak het meteen goed aan en kies een witte wijn van het Elzasser huis Gustave Lorentz, een perfecte combinatie met asperges. Pinot blanc is klassiek, maar asperges kunnen op vele manieren worden bereid, dus zijn er meerdere – en vaak verrassende – wijnen mogelijk.Lees verder

’t Fnidsen!

Het is bijna zo ver..!
Vanaf december wordt er hard gewerkt aan het nieuwe pand aan het Fnidsen.
Een kleine indruk van hoe het er toen uitzag, en hoe het er op dit moment voor staat.
Lees verder

Jordan Wine Estate

Het prachtige wijnhuis ‘Jordan Wine Estate’ wordt geleid door Gary en Kathy Jordan. De ouders van Gary kochten het bijna 300 jaar oude wijndomein in 1982. De wijngaarden liggen in Stellenbosch op een hoogte van 160 – 400 meter. Het wijngebied met diverse bodemsoorten (terroir) wordt omringt door 3 bergen; Helderberg, Simonsberg en Drakenberg.

Begin april was Gary Jordan in Nederland. Op maandag 3 april gaf hij een masterclass. Wij waren daarbij aanwezig. Gary kan gepassioneerd vertellen over het Wine Estate en zijn wijnen.
Lees verder

De Morenillo druif

Morenillo, een Spaanse inheemse druif, een van de ongeveer 200 verschillende druivenrassen die je in Spanje tegen kunt komen, met de bekendste blauwe tempranillo voorop. Morenillo is wat dat betreft echt de Calimero onder de druiven. Hij is bijna uitgestorven, er staat nog maar zes hectare aangeplant. De druif is afkomstig uit Terra Alta, in het uiterste puntje van Catalunya. De naam betekent 'licht getint'; verwijzend naar de kleur van de schil. Wijnen van Morenillo zijn fluweelzacht en fris, met een laag alcoholgehalte.  Stop je neus in het glas en het is een feest van gedroogde bloemen en specerijen. Be...
Lees verder
Alkmaar
Fnidsen 97
1811 NE ALKMAAR

dinsdag t/m vrijdag: 11.00 - 18.00 uur
zaterdag: 10.00 - 17.30 uur
Bergen
Kleine dorpsstraat 2
1861 KN BERGEN

dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.30 uur
zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Neem contact op
072 515 1250
info@rootring-wijnen.nl