Tafelen! Recept met wijnadvies


Zalmtartaar | 4 personen | voorgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
350 g verse zalmfilet
2 el olijfolie
2 el citroensap
1 el bieslook, gesnipperd
4 el komkommer, in blokjes
8 radijsjes, in reepjes
1 avocado, in blokjes
50 g rivierkreeftjes, gepeld
4 el tuinkers

Bereiding:
1. Haal indien nodig het vel van de zalm, Snij de bruine delen in de rug weg.
2. Snij de zalm in fijne blokjes. Doe die in een kom en zet weg. Breng de zalm een minuut of 10 voor serveren op smaak met de olie, het citroensap, de bieslook en zout en peper.
3. Leg op elk bord een ronde steker en vul die met zalm. Verwijder de steker en garneer het bord met de komkommer, radijs, avocado, rivierkreeftjes en tuinkers.

Heerlijk met een mooie witte Bourgogne.
Domaine Michel Rey Mâcon Vergisson La Roche 2014 €14,50