Bodegas Hidalgo la Gitana Manzanilla Pastrana 0.5L

Bodegas Hidalgo la Gitana Manzanilla Pastrana 0.5L
Bodegas Hidalgo la Gitana Manzanilla Pastrana 0.5L
1240
/ 10% korting vanaf 6+
1

Direct na de oogst worden de druiven uiterst voorzichtig geperst en laat men de most met druifeigen gisten de alcoholische fermentatie ondergaan in grote roestvrijstalen tanks. Wanneer de gistende most een alcoholpercentage van 11,5% heeft, wordt er wijnalcohol aan de most toegevoegd tot 15% alcohol is bereikt. Aansluitend wordt de jonge wijn op fusten van Amerikaans eiken gelagerd, waarbij de fusten slechts voor driekwart gevuld worden, zodat er flor (schimmellaag van gistcellen op de wijn) ontstaat. De fusten met de jongste wijn worden boven op de vorige jaargang gelegd, terwijl die met de oudste wijn helemaal onderaan op de grond liggen. Hierbij staan de fusten van boven naar beneden met elkaar in contact, zodat het onderste vat continu aangevuld wordt met de jongere wijnen. Dit is het solerasysteem. Vanwege de flor en de rijping in het solerasysteem wordt de sherry gedurende de jaren steeds complexer, met duidelijk nootachtige aroma's. Voor de Manzanilla Pasada Pastrana wordt wijn gebotteld waarvan het oudste deel minimaal 12 jaar oud is.Licht goudgeel van kleur. In de neus zeer pure aroma’s van grannysmith-appels, walnoten, amandelen en iets van gedroogde kamille. In het smaakpalet tonen van appel, noten, verse schelpen en een rokerige toets, die gepaard gaan met een lange, ziltige en loepzuivere afdronk met subtiele zuren.

Lees meer
Artikelnummer4042
WijnhuisBodegas Hidalgo
StreekAndalusië
GebiedJerez
DruifsoortPalomino
WijnsoortWitte wijn
Inhoud750 ml
LandSpanje

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.