Malbec
De Malbec geeft stevige, diep paars-rode wijnen met een pruimige geur waar je vaak viooltjes en - vooral in Franse versies - de kruidigheid van tabak herkent. Het zijn zachte wijnen met veel structuur en rijpe tannine's. Rode wijnen voor bij een steak, een Argentijnse steak liefst.
Voor meer informatie zie onderaan de pagina.
De Malbec komt uit het Zuid-Westen van Frankrijk. Het is de belangrijkste druif van Cahors in de Sud-Ouest. Ook in de Médoc is hij aangeplant, vooral om de Cabernet Sauvignon te verzachten. In de loop van de 20ste eeuw hebben veel wijnmakers hem daar vervangen door de Merlot, die ook verzacht maar veel minder gevoelig is voor allerlei ziektes.
Na jaren van vergetelheid is de Malbec momenteel aan een spectaculaire revival bezig en dat succes mag volledig op het conto van Argentijnse wijnmakers geschreven worden. De Malbec heeft het uitstekend naar z'n zin op de hoog gelegen wijngaarden aan de voet van het Andes gebergte. Vooral Mendoza levert uitstekende wijnen van Malbec.