Monastrell

De Spaanse Monastrell druif geeft ruige rode wijnen met veel tannines en een kruidige geur. Een goede Monastrell heeft het fruit van frambozen en bosbessen in de smaak. Ze worden mettertijd rijper, met tonen van leer in de neus.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Monastrell groeit vooral in de Spaanse provincie Murcia. Als Mourvèdre is hij vooral bekend uit het Zuiden van Frankrijk. In de Nieuwe Wereld wordt met de Monastrell geëxperimenteerd en daar vinden ze Mataró wel een mooie naam voor deze druif.

De Spanjaarden drinken graag pure Monastrell. In Frankrijk belandt meestal in een blend, liefst samen met Grenache, Cinsault of Shiraz. Een uitzondering is Bandol in de Provence. Hier vind je misschien wel de beste cépage van Mourvèdre ter wereld.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.