Roscetto

De Rossetto (ook wel Roscetto) is een zeldzame witte druif uit Lazio in de buurt van Rome. Zelden kom je er een wijn van tegen. In de jaren 1960 was hij vrijwel uitgestorven maar sinds kort proberen enkele oenologen hem weer op de kaart te zetten.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
1 resultaten
Filter

De Rossetto groeit niet alleen in Lazio, maar ook op enkele plekjes in Umbrië. De reden dat hij niet is uitgestorven is dat sommige wijnmakers uit Montefiascone in Lazio hem zijn blijven gebruiken als ingrediënt voor hun blends met de appellatie Est! Est!! Est!!!

De Rossetto dankt zijn naam aan de roze kleur die de druiven krijgen wanneer ze rijp zijn. Veel wijnmakers vonden dit vervelend en gingen hem daarom vroeg oogsten, nog voordat de verkleuring van de schil plaatsvond. Maar dan krijg je minder rijpe wijnen. Dit kwam de populariteit van de wijn onder wijnmakers niet ten goede. Enkele jaren geleden zijn de Italiaanse oenologen Ricardo en Renzo Cattarella uit Lazio de Rossetto druif gaan promoten. Ze maken een single variety wijn van de Rossetto die ze opvoeden in houten vaten. En nu maar afwachten of ze navolging krijgen...

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.