Tannat

De Zuid-Franse Tannat druif geeft stevige, dieprode wijnen met robuuste tannines en een fruitige geur, waarin de framboos domineert. Ze kunnen vrij alcoholisch zijn en vaak lang worden bewaard.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

Oorspronkelijk komt Tannat druif waarschijnlijk uit de Franse Sud-Ouest, het wijngebied onder Bordeaux. Het dorpje Madiran in de Gascogne regio geldt als de bakermat. Daar groeit hij nog steeds. De wijnmakers uit Madiran hebben er generaties over gedaan om deze ‘tannine-beuker’ te temmen. ​ Sommigen mengen hem met Cabernet Franc of Cabernet Sauvignon. Dat verzacht het sap van de Tannat. Anderen laten de most lang rijpen in eikenhouten vaten om de ruwe bolster van de Tannat te verzachten en de fruitige blanke pit over te houden. ​ De Tannat is al in de 19de eeuw op wereldreis gegaan, met als eerste bestemming Urugay. Daar is hij inmiddels uitgegroeid tot een soort van nationale druif. De Tannats uit Uruguay zijn van nature zachter en eleganter dan de Franse. Uruguayaanse wijnmakers hoeven hem dus niet te temmen. ​ Ook de buren uit Argentinië zijn dol op de Tannat. In de Verenigde Staten is deze immigrant met open armen ontvangen en heeft hij zich de laatste dertig jaar op redelijke schaal voortgeplant.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.