Het aspergeseizoen is weer geopend!


Asperges zijn een van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. Het seizoen van de Nederlandse asperges begint elk jaar in april en duurt officieel tot 24 juni.

Asperges worden vooral rond Noord- en Midden-Limburg en Noord-Brabant geteeld. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en kunnen op verschillende manieren bereid worden. Witte asperges hebben een milde, verfijnde smaak en worden vaak gekookt of in soepen gebruikt. Groene asperges hebben een aardse, soms pittige smaak en een steviger beet. Ze zijn heerlijk gegrild of verwerkt in hartige taarten. Een belangrijk verschil tussen de twee is dat witte asperges onder de grond in speciale aspergebedden geteeld worden terwijl groene asperges boven de grond groeien.

Bij dat witte goud drinken we natuurlijk graag een passende wijn! Pak het meteen goed aan en kies een witte wijn van het Elzasser huis Gustave Lorentz, een perfecte combinatie met asperges. Pinot blanc is klassiek, maar asperges kunnen op vele manieren worden bereid, dus zijn er meerdere – en vaak verrassende – wijnen mogelijk.

De meest voor de hand liggende keuze is de tijdelijk verkrijgbare Cuvée des Asperges, gemaakt van pinot blanc en auxerrois. De frisse lichte smaak van wit fruit combineert uitstekend met asperges à la flamande. Bestel hier uw fles wijn.

Naast de Cuvée des Asperges produceert Gustave Lorentz Pinot Blanc Réserve, gemaakt van Pinot Blanc.
Deze wijn is heerlijk opwekkend met een stuivend bouquet van fris wit fruit. Hij is multi-inzetbaar: gemakkelijk om zo te drinken en goed te combineren met diverse voorgerechtjes op basis van vis of witvlees. Bij voorkeur jong en gekoeld drinken, tot maximaal vier jaar na de oogst.
Prettig geurende Elzasser van de kleirijke kalkheuvels van Bergheim, met sprankelende aroma’s van pinot blanc druiven. Bestel hier uw fles wijn.