Méo-Camuzet Nuits St. Georges Aux Murgers 1er Cru 2016

Méo-Camuzet Nuits St. Georges Aux Murgers 1er Cru 2016
Méo-Camuzet Nuits St. Georges Aux Murgers 1er Cru 2016
16500
/ 10% korting vanaf 6+
1

Jean-Nicolas Méo wordt algemeen beschouwd als één van de allerbeste producenten van rode Bourgognes. Zijn wijnen hebben een unieke stijl. Ze bezitten een sensuele fluwelen structuur, complexiteit, rijkdom, diepgang en een betoverend parfum. Ze doen sterk denken aan de wijnen van de onlnags overleden Henri Jayer (volgens velen de grootste wijnmaker uit de moderne geschiedenis van de Bourgogne). Dit is niet vreemd, van Jayer leerde Jean Méo het vak en hij was lange tijd verbonden als adviseur bij Méo-Camuzet.

De Pinot Noir druiven voor de Méo-Camuzet Nuits St Georges Villages komen van een perceel van ongeveer anderhalve hectare, gelegen in le Bas de Combes en grenzend aan Vosne-Romanée. Dit verklaart de duidelijke gelijkenis van de wijn met deze appellatie. Los daarvan is het terroir erg mooi: direct aan de voet van de heuvel in zeer fijne grond. De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud en hebben een zeer lage opbrengst. De trosjes zijn vaak niet groter dan een grote denne-appel maar de extractie en aroma's die deze kleine druifjes geven is ongekend. Er hoeft in de wijnmakerij niet worden ingegrepen en er zijn geen corrigerende maatregelen nodig. De basis voor een knappe wijn is een gezonde wijngaard.

Lees meer
Artikelnummer2290
WijnhuisMéo-Camuzet
StreekBourgogne
GebiedNuits Saint Georges
DruifsoortPinot Noir
WijnsoortRode wijn
Jaargang2016
Inhoud750 ml
LandFrankrijk

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.