Pura Fe Carmenere 2016

Pura Fe Carmenere 2016
Pura Fe Carmenere 2016
2438
/ 10% korting vanaf 6+
1

Over de wijn: Het is een zeldzaam genoegen om een echte alleskunner te ontmoeten. Deze Carmenere is werkelijk multi disciplinaire. De combinatie van souplesse, een spannend karakter, enorme precisie en zijn flamboyantie maakt dat hij voor geen enkele beleving uit de weg gaat.

Een Carmenere vol van rijp donker kersenfruit, prikkelende kruidigheid en een strelend mondgevoel. Het pepertje en de oosterse specerijen maken de wijn energiek en spannend. Van klassiek gerecht tot licht gekoeld met pikante gerechten of schaaldieren of heerlijk uit een grote kelk bij ieder ontspannen moment. Deze Carmenere kan het allemaal.

Voor alle geplande en ongeplande wijnmomenten is er Antiyal Pura Fe Carmenere

Ps. De wijnmaker Alvaro Espinoza één van de beste wijnmakers van Zuid Amerika en een pionier voor biologische/biodynamische landbouw.

Wijnhuis: Antiyal is opgericht door Alvaro Espinoza. Wijnmaker en consultant voor o.a. Vinedos Emiliana in Chili en door Decanter in 2015 bekroond tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter wereld.

Antiyal is in 1996 opgericht door wijnmaker Alvaro Espinoza en zijn gezin. Alvaro komt uit een echte wijnfamilie. Zo was zijn opa Lautaro een wijnhandelaar in de jaren 30 en zijn vader Mario een bekende wijnmaker en docent oenologie. Alvaro heeft deelgenomen aan vele succesvolle projecten en is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen. In 2015 is hij door Decanter Magazine zelfs benoemd tot een van de 50 meest invloedrijke wijnmakers van de wereld. Zijn eigen wijngaarden dragen de naam Antiyal. Dit is een woord gebruikt door de Mapuche (Indianen) en betekent “zonen van de zon” Er wordt biodynamisch gewerkt, Alvaro is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de wijngaarden en dus de wijn ten goede komt.

Lees meer
Artikelnummer5089
WijnhuisAntiyal
GebiedMaipo Valley
DruifsoortCarmenère
WijnsoortRode wijn
Jaargang2016
Inhoud750 ml
Alchohol14.50 %
LandChili

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.