Sanzay - Saumur Champigny Les Poyeux 2018

Sanzay - Saumur Champigny Les Poyeux 2018
Sanzay - Saumur Champigny Les Poyeux 2018
5460
/ 10% korting vanaf 6+
1

Smaakimpressie Somber granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van cassis, rijpe aardbeien, onkruid, geroosterde rode paprika en wat zwarte peper. In het smaakpalet veel rijp klein rood fruit, kruiden en een mineralige toon die in de afdronk begeleid worden door duidelijke maar frisse tannines.

Vinificatie Na de handmatige pluk vindt er een selectie plaats van de druiven die vervolgens ontsteelt en licht gekneusd worden. Waarna zonder gebruik van zwavel de most een 30 dagen durende alcoholische gisting ondergaat met wilde (druifeigen) gisten op betonnen cuves. Vervolgens vind de persing van de druivenmost plaats en wordt de jonge wijn overgestoken op een grote betonnen cuve waar de malolactische gisting en rijping plaats vindt. Na een periode van 6 maanden wordt de wijn gebotteld zonder klaring of filtering. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.

Culinair Advies Parelhoen, konijn, lamsbout uit de oven, risotto met paddestoelen en gerijpte kazen als oude Remeker, Comté Alpage, l'Etivaz Alpage en Beaufort.

Lees meer
Artikelnummer7021
WijnhuisDomaine Antoine Sanzay
StreekLoire
GebiedSaumur
DruifsoortCabernet Franc
WijnsoortRode wijn
Jaargang2018
Inhoud750 ml
LandFrankrijk

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.