Stark Condé - Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2018

Stark Condé - Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2018
Stark Condé - Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2018
2730
/ 10% korting vanaf 6+
1

Smaakimpressie Weelderige wijn, erg aromatisch (cassis, drop, bittere chocolade), zacht en fluwelig, vlezig, met goed geïntegreerde tannines. De merlotdruiven zorgen voor een frisse zuurgraad en voor een goed evenwicht met het rijke, rijpe cabernetfruit.

Vinificatie De druiven van deze Cabernet-blend zijn grotendeels afkomstig van de eigen Oude Nektar Farm (Jonkershoek Valley), aangevuld met druiven uit een kleine wijngaard in Helderberg. De druiven worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteeld, waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden. Na een koude inweking van enkele dagen vindt de deels ingeleide, deels wilde gisting plaats in kleine open kuipen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (40% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.

Culinair Advies Gastronomisch breed inzetbaar: o.a. bij gebakken, gegrild of ‘gebraaid’ vlees, oosters geroerbakt rundvlees met rodewijn-sojasaus, lamsvlees en spiesjes.

Lees meer
Artikelnummer7027
WijnhuisStark-Condé
StreekCoastal Region
GebiedStellenbosch
DruifsoortCabernet Sauvignon
WijnsoortRode wijn
Jaargang2018
Inhoud750 ml
LandZuid-Afrika

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.