Stark Condé - Three Pines Syrah 2018

Stark Condé - Three Pines Syrah  2018
Stark Condé - Three Pines Syrah  2018
5149
/ 10% korting vanaf 6+
1

Smaakimpressie Geweldig voorbeeld van een gulle, zeer geconcentreerde Syrah. Vlezig, krachtig en toch bijzonder elegant, zeer aromatisch (drop, zwarte vruchten, bramen, specerijen), eindigend met een lange finale en zachte tannines.

Vinificatie De syrahdruiven worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteeld, waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden; 5% van de trossen wordt niet ontsteeld en gist met stelen en al. Na een koude inweking van enkele dagen vindt de deels ingeleide, deels (30%) wilde gisting plaats in kleine open kuipen. Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter (30% nieuw). Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel (fijn) depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.

Culinair Advies Gastronomisch breed inzetbaar: bij gegrild, gebakken of ‘gebraaid’ lamsvlees met knoflook en verse Provençaalse kruiden, bij exotisch of klassiek wild, bij gebakken paddenstoelen en/of groenten op zijn Provençaals en bij oude harde kaas.

Wijnhuis Stark-Condé is met een productie van 6000 kisten per jaar een voor Zuid-Afrikaanse begrippen klein wijnhuis. Het ligt in de prachtige Jonkershoekvallei. Deze vallei, met wijngaarden tot 600 meter hoogte, leent zich uitstekend voor de productie van intense wijnen met een elegante frisheid. Door de bescheiden omvang van het wijnhuis kan wijnmaker Jose Condé zeer zorgvuldig te werk gaan: selectie van druiven, het werken met kleine open fermentatietanks en handmatige pigeage. Dit resulteert in een serie bijzondere wijnen, van de zeer populaire Postcardserie tot de prestigieuze wijnen uit de reeks Three Pines, die regelmatig in de prijzen vallen.

Lees meer
Artikelnummer7029
WijnhuisStark-Condé
StreekCoastal Region
GebiedStellenbosch
DruifsoortSyrah
WijnsoortRode wijn
Jaargang2018
Inhoud750 ml
LandZuid-Afrika

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.