Tafelen! Zomers recept met wijnadvies


Wraps met garnalen | 4 personen | hoofdgerecht | 20 minuten

  • 1 limoen
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml yoghurt
  • olie om in te bakken
  • 500 gr garnalen
  • 1 zakje burrito seasoningmix/mexicaanse kruidenmix
  • 2 paprika’s
  • 8 wraps
  • 200 gr ijsbergsla
  • 100 gr peen jullienne

Raps de limoen. Roer de crème fraîche , yoghurt en limoenrasp door elkaar. Knijp de limoen uit boven het bakje en roer door de saus. Verhit de olie in de pan en voeg de garnalen toe. Voeg ook de kruidenmix toe, schep goed om en bak de garnalen 2 minuutjes. Snijd de paprika in reepjes en roerbak nog 3 minuutjes mee.
Verwarm de wraps volgens de verpakking en verdeel een handje sla en wat peen jullienne in het midden. Schep de garnalen en de paprika erop, vouw de wrap dicht en steek vast met een prikker.
Serveer de wraps met de limoen-yoghurtsaus.

The Wolftrap White | Chenin Blanc, Grenache Blanc, Viognier | Westkaap, Zuid-Afrika | €7,90
In de neus complexe tonen van bloesem, citrus, zoete kruiden, vanille en abrikoos.
Een volle, rijp

e aanzet, en een rijke smaak van steenfruit, kruiden en een mooi geïntegreerde invloed van het eikenhout.
Zeer lange afdronk. Witte kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika. The Wolftrap is een wijn van één van de beste wijnmakers in Zuid-Afrika, Marc Kent.

Jordan Inspector Peringuey | Chenin Blanc | Stellenbosch, Zuid-Afrika | €10,90
In de neus geuren van perzik en peer met wat houtinvloed. In de mond een zachte structuur, vanille, goede balans met prachtige zuren en een minerale afdronk. Mooie romige maar ook frisse Chenin Blanc op hout vergist.