Vietti - Barolo Lazzarito 2014
Smaakimpressie Diep robijnrood van kleur. In de neus rijke aroma’s van rijpe rode kersen, pruimen, wilde munt, bosgrond, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen, bosaardbeitjes en iets van vanille, en een zijdezachte afdronk met fraaie tannine.
Vinificatie De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna de traditionele alcoholische gisting van 27 dagen op roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Na de persing van de druiven wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. Hierna rust de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks, om daarna ongefilterd gebotteld te worden.
Culinair Advies Perfect bij de Piëmontese specialiteit ‘brasato al Barolo’ (rosbief met Barolo-saus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.
Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-
Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.
