Zuid-Afrika wijnproeverij


Datum:  24 augustus 2017
Aanvang: 19:30 – 22:00 uur
Thema: Zuid-Afrika
Kosten: €15,00 euro
Aanmelden: via info@rootring-wijnen.nl of bestel uw ticket hier.

Op dit moment reist Martijn door Zuid-Afrika langs de verschillende wijnhuizen die het land rijk is. Graag wil Martijn zijn ervaringen delen en de prachtige wijnen laten proeven.
Hoewel Zuid-Afrika bekend staat als één van de nieuwe wereld wijnlanden, kent het land een traditie van ruim 3 eeuwen wijnbouw. In 1656 plantte Jan van Riebeeck de eerste druivenstokken.
De apartheid remde de ontwikkeling van Zuid-Afrikaanse wijn, maar na het begin van de jaren negentig is zij weer tot volle bloei gekomen. Er wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar ook “port”, “sherry” (sjerrie), mousserende wijnen en dessertwijnen.

Vanwege het klimaat is de productie van Zuid-Afrikaanse wijn geconcentreerd in de Kaapprovincie. In de rest van het land is het veel te warm. De invloed van de oceaan is groot op de wijngebieden. De wijnregio’s hebben voor ons herkenbare namen als Swartland, Stellenbosch, Franschhoek, maar ook Robertson, Wellington, Coastal Region.
Nederland geldt als de tweede afnemer van Zuid-Afrikaanse wijn.

De witte druif domineert in de Zuid-Afrikaanse wijnen met de populaire Chenin Blanc aan kop. Chardonnay en Sauvignon Blanc zijn echter in opkomst.
De specialiteit van de rode druif uit Zuid-Afrika is de Pinotage, een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. Qua populariteit zijn de Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot sterk in opkomst.

Het wordt een zeer gevarieerde proeverij waar veel verschillende druivenrassen aan bod zullen komen.

Gisteren een bezoek gebracht aan Skaap wines. Donderdag 24 augustus Zuid-Afrika proeverij🍷

Geplaatst door Wijnspeciaalzaak Rootring-wijnen Alkmaar op zaterdag 5 augustus 2017