Over Rootring Wijnen

Rootring Wijnen in Alkmaar

Rootring-wijnen is het initiatief van Martijn Rootring. Wijn loopt als een rode draad door zijn leven. Als hij een fles wijn ziet die hij niet kent dan is er een natuurlijke aantrekkingskracht, wordt zijn interesse en enthousiasme gewekt. Hij heeft al jaren geleden opleidingen gevolgd, maar altijd voor de liefhebberij. In 2013 besloot hij om van zijn hobby zijn beroep te maken.

“Als je hard werkt dan is het ook fijn om te ontspannen en nog meer te genieten van het leven. Dan mag je best jezelf eens verwennen met een goed glas wijn of eigenlijk een glas betere wijn, want dan geniet je pas echt. Een betere kwaliteit wijn betekent veelal een betere drinkbaarheid en smaak en dus een hogere genotsfactor. Waarom zou je dat jezelf ook thuis niet gunnen?”

Martijn doet dit niet alleen. Samen met Nathan en Joke gaan ze het serieus aanpakken onder de naam Rootring-wijnen, maar het moet wel leuk en plezierig blijven.

Martijn Rootring

martijn@rootring-wijnen.nl

Mijn passie voor wijn begon met mijn kennismaking met de wijnen uit de Medoc tijdens de jaarlijkse vakanties in Frankrijk. In 2006 startte ik met mijn eerste wijncursus en een paar jaar later volgde de studie vinologie aan de Wijnacademie. Van oudsher heb ik voorkeur voor stevige rode wijnen uit de Bordeaux maar mijn zwerftocht door wijnland heeft mijn horizon enorm verbreed. Proeven, proeven en nog eens proeven….. en ik heb ontdekt hoe mooi en divers het product wijn kan zijn.

Nathan van Maurik

info@rootring-wijnen.nl

Mijn naam is Nathan en ik ben met ingang van 2020 werkzaam bij Rootring-Wijnen. Mijn achtergrond ligt in de Horeca. Na het behalen van de middelbare hotelschool in Amsterdam ben ik begonnen bij Marque restaurant in Hoorn. In dit mediterraans restaurant is mijn liefde als sommelier ontstaan voor de wijnen uit Spanje en Italië. Na het behalen van de SDEN 2 en 3 diploma ben ik de opleiding gaan volgen tot vinoloog aan de Wijnacademie. Deze heb ik in maart 2020 succesvol afgerond. Mijn opgedane kennis deel ik maar al te graag met u in de winkel.

Joke Rootring - de Boer

info@rootring-wijnen.nl

Martijn en ik zijn getrouwd en samen hebben we 2 kinderen, Koen en Gijs. Na vele trainingen en inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik mijn kennis omgezet in ‘J oké, praktijk voor bewustZijn’. In deze praktijk faciliteer ik familie opstellingen www.jokedeboeropstellingen.nl

Ik ben het creatieve brein achter Rootring-wijnen en ’t Fnidsen. Ik heb meegedacht over o.a. de huisstijl van Rootring-wijnen en ’t Fnidsen. Daarnaast regel ik diverse zaakjes achter de schermen.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.