Taylor's Vintage Port 2016

Taylor's Vintage Port 2016
Taylor's Vintage Port 2016
9286
/ 10% korting vanaf 6+
1

Taylor’s Vintage Port is een van de iconen van de wijnwereld. Deze port wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren en bestaat volledig uit druiven van een enkel oogstjaar. De druiven en ’basiswijn’ voor de Vintage Ports van Taylor’s zijn afkomstig van 3 landgoederen in eigen bezit: Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en meer recent, de Quinta do Junco. Na elke oogst selecteert het proefpanel de allerbeste basiswijn van de drie landgoederen. Deze wijnen worden vervolgens twee jaar in grote eikenhouten vaten gerijpt. Hierna worden ze opnieuw geproefd en beoordeeld. Bij uitzonderlijke kwaliteit, worden de Port-wijnen van de drie landgoederen nu met elkaar gemengd. De wijn van Vargellas brengt daarbij structuur, elegantie en complexiteit en de invloed van Terra Feita en Junco body zien we terug in diepte, kracht en geconcentreerd fruit. Tot slot is het aan het Instituto dos Vinhos Douro e Porto om te bepalen of de port de juiste kwaliteit van kleur, geur en karakter heeft en het label van Vintage port mag dragen.Historisch gezien worden bij Taylor’s slechts ongeveer drie Vintage-jaren per decennium gedeclareerd. Taylor’s Vintage Ports staan ??bekend om hun verfijnde structuur en hun aromatische kracht. Ze worden zodanig gevinifieerd dat ze verder op fles kunnen rijpen. Pas na vejaren ontwikkelt zich vaak de diepgang, elegantie en complexiteit die zo kenmerkend is voor goede Vintage port. Doordat de port ongefilterd gebotteld wordt ontstaat er met de jaren depot/droesem in de fles. Het is dan ook aan te bevelen om de port te decanteren voor het serveren zodat het bezinksel achterblijft in de fles. Hiervoor dient de fles voor het openen minstens 24 uur rechtop te hebben gestaan om zeker te zijn dat het depot op de bodem van de fles is neergeslagen.

Lees meer
Artikelnummer2023
WijnhuisTaylor's
StreekDouro
GebiedDouro
DruifsoortTouriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Amarela
WijnsoortRode wijn
Jaargang2016
Inhoud750 ml
LandPortugal

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.