Teroldego

De Teroldego is een Noord-Italiaanse kwaliteitsdruif die iets aarde rode wijnen geeft, met frisse zuren, iets rokerig kersenfruit, pruimen, kersen, soms bramen en viooltjes. Mits goed gemaakt, heeft hij ondersteunende tannine, diepte en complexiteit. Wijn van de Teroldego wordt jong gedronken.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Teroldego komt uit Trentino. Het is een kwaliteitsdruif met veel potentie die zich vooral thuis voelt op grindachtige bodems. Enkele wijnmakers in Californië en Nieuw Zeeland experimenteren er mee. Hij zou de concurrentie met blockbusters als Syrah en Grenache aan kunnen. Maar voorlopig zullen we het met de wijn uit Trentino moeten doen, want de Teroldego Rotaliano DOC is vooralsnog de enige appellatie die altijd gemaakt is van het pure sap van de Teroldego druif.

Wijn van Teroldego staat niet garant voor kwaliteitswijn. De wijnmaker moet de snoeischaar niet verwaarlozen en een (korte) houtrijping kan de kwaliteit aanzienlijk verhogen. De Teroldego is verwant aan de Syrah en de vader van de Lagrein en de Marzemino, beide eveneens afkomstig uit Noord-Italië.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.