Verdeca

De Verdeca druif groeit in de hak van de Italiaanse laars; in de regio Puglia. Daar geeft de Verdeca relatief neutrale witte wijnen. Heel geschikt om gegrilde visjes te begeleiden. Oorspronkelijk komt de Verdeca uit Griekenland, waar hij Lagorthi wordt genoemd.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
2 resultaten
Filter

De Verdeca is langzaam aan het verdwijnen. Dik dertig jaar geleden was er nog zo'n 8.000 hectare met deze druif aangeplant, tegenwoordig vind je in Italië niet meer dan 2.000 hectare. Buiten Puglia staat er een beetje Verdeca aangeplant in Basilicata en Campania.

De Verdeca blijkt genetisch gelijk aan de Griekse Lagrothi, die vooral in de Peleponnesos groeit en her en der op de Ionische eilanden. Maar ook de Lagrohthi is buitengewoon schaars.

Tenslotte blijkt de Verdeca samen met de Kroatische Tribidrag de - ook Kroatische - Plavina druif te hebben voortgebracht. Hoe dat zit, tsja, dat begrijpen we zelf ook niet helemaal.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.