Le Masciare Greco di Tufo 2018

Le Masciare Greco di Tufo 2018
Le Masciare Greco di Tufo 2018
1784
/ 10% korting vanaf 6+
1

Erik den Dunnen, die in de financiële wereld werkte, ging zijn droom en zijn Italiaanse vrouw Virna achterna: ze vestigden zich in Italië en kochten in 2009 een wijnhuis in Campanië. Wijngaarden in de harten van de drie beroemde DOCG appellaties Greco di Tufo, Fiano di Avellino en Taurasi werden gekocht of langdurig gepacht. Hoewel het succes niet uitbleef, blijven ze op zoek om de volgende stap te maken. Daarom wijzigden ze de oenoloog sinds jaargang 2015. Dat is nu Emiliano Falsini, bekend oenoloog door heel Italië. De wijnen worden daardoor nog wat frisser en mineraliger van stijl.

Greco di Tufo betekent letterlijk: de Griek van de tufsteen. De druif vind zijn herkomst in Griekenland en de tufsteen verwijst naar de vulkanische bodem waar deze druif goed gedijt.

Plezierige wijn met in de geur veel fruit zoals dat van peer, perzik en wat kiwi. De smaak is fris en sappig met een mooie lichte mineraliteit en een goede zuurgraad. Een complete wijn die volledig in balans is.

Deze wijn is een bijzonderheid om op zichzelf te mogen proeven, maar word pas echt interessant wanneer die gecombineerd word met zuid Italiaanse gerechten.

Lees meer
Artikelnummer2965
WijnhuisMasciare
StreekCampanië
GebiedCampanië
DruifsoortGreco
WijnsoortWitte wijn
Jaargang2018
Inhoud750 ml
LandItalië

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.