Eduardo Peña

Eduardo Rodriguez Peña, van de gelijknamige bodega in Castrelo, is een bijzondere man. Hij is van oorsprong uit dit dorp afkomstig en nadat hij zijn zaken goed voor elkaar had – met de exploitatie van een aantal hotels in Spanje en Brazilië en een van de bekendere jazzcafés van Spanje – besloot hij om de beste wijnen van zijn geboortestreek te gaan maken.

Grondige aanpak volgde Niets werd aan het toeval overgelaten. Eduardo heeft op een ultieme plek, uitkijkend over de rivier, een oude bodega opgekocht om vervolgens de wijngaarden en gebouwen volledig te laten verwijderen. Uitgebreid bodemonderzoek volgde en naar aanleiding van de uitkomst zijn de autochtone druivenrassen op de meest geschikte percelen aangeplant.

Speling met de natuur De bodega werd tussen de oneven gelegen wijngaarden, die overigens niet met kunstmest of chemicaliën worden behandeld, in de heuvel gebouwd om de grond zo efficiënt mogelijk te benutten. De kelder, die deels ondergronds gelegen is, heeft een constante temperatuur van 14°C in de winter en 15°C in de zomer. Dankzij de ingebouwde schoorsteen is er een constante doorstroom van verse buitenlucht. Dat zorgt ervoor dat er geen chemicaliën nodig zijn tijdens de processen.

Eduardo Rodriguez Peña, van de gelijknamige bodega in Castrelo, is een bijzondere man. Hij is van oorsprong uit dit dorp afkomstig en nadat hij zijn zaken goed voor elkaar had – met de exploitatie van een aantal hotels in Spanje en Brazilië en een van de bekendere jazzcafés van Spanje – besloot hij om de beste wijnen van zijn geboortestreek te gaan maken.

Grondige aanpak volgde Niets werd aan het toeval overgelaten. Eduardo heeft op een ultieme plek, uitkijkend over de rivier, een oude bodega opgekocht om vervolgens de wijngaarden en gebouwen volledig te laten verwijderen. Uitgebreid bodemonderzoek volgde en naar aanleiding van de uitkomst zijn de autochtone druivenrassen op de meest geschikte percelen aangeplant.

Speling met de natuur De bodega werd tussen de oneven gelegen wijngaarden, die overigens niet met kunstmest of chemicaliën worden behandeld, in de heuvel gebouwd om de grond zo efficiënt mogelijk te benutten. De kelder, die deels ondergronds gelegen is, heeft een constante temperatuur van 14°C in de winter en 15°C in de zomer. Dankzij de ingebouwde schoorsteen is er een constante doorstroom van verse buitenlucht. Dat zorgt ervoor dat er geen chemicaliën nodig zijn tijdens de processen.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Druivensoort
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.