Cossetti - Barbaresco 2019
Smaakimpressie Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode kersen, aardbeien, tabak, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom rijpe kersen en aardbeitjes, wilde munt en iets mineraligs, en een lange verfijnde afdronk met goed geïntegreerde tannines.
Vinificatie Na de pluk vindt er een selectie plaats van de druiven, die vervolgens licht gekneusd worden. Daarna ondergaat de most een alcoholische gisting van 21 dagen op roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur varieert van 28 tot 34°C. Dan volgt persing van de druivenmost en het oversteken van de jonge wijn op barriques, waarin de malolactische gisting en rijping plaatsvindt. Na een periode van 24 maanden wordt de wijn gebotteld.
Culinair Advies Bij stoofgerechten als brasato alla milanese, lamsbout uit de oven, versgebakken eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.
Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-
Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.