Perrum

De Perrum druif geeft frisse, vrij neutrale wijnen. De Portugezen gebruiken hem graag om mee te blenden. In Spanje noemen ze hem Palomino Fino en is deze druif het belangrijkste ingrediënt van de sherry. Op de witte kalkgronden van Andalusië maakt hij van de Sherry één van de meest complexe wijnen ter wereld

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Perrum staat voornamelijk aangeplant in de Portugese regio Alentejo. Daar blenden ze er vrolijk mee. Ook staat hij in Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië. Net als in Spanje maken ze er in de Nieuwe Wereld graag Sherry-achtige wijnen van. Zelfs in Frankrijk tref je hem aan, maar natuurlijk hebben de Fransen hem stiekem hun 'eigen naam' gegeven: de Listán.

Het Sherry-procédé is uniek en geeft de wijn een geheel eigen stijl. Niet elke druif is daarvoor geschikt, maar de vrij neutrale Perrum (Palomino Fino) blinkt er in uit. Plezierige bijkomstigheid is dat de druif de hitte van Andalusië prima doorstaat. Zonder moeite zuigt hij het in de winter gevallen regen uit de kalkgronden. Hij geeft bovendien een flinke opbrengst per hectare, zonder de kwaliteit van de wijn aan te tasten.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.