Silvaner

De witte Silvaner druif geeft dikwijls vriendelijke, zacht-frisse, vaak wat neutrale witte wijnen. Veel Silvaners zijn weinig uitgesproken, licht en blind geproefd moeilijk te herkennen. Maar er zijn fraaie uitzonderingen. Sommige wijnmakers slagen er in van hun Silvaners heerlijk frisse, bloemige en sappige witte wijnen te persen. De Silvaner is in opkomst.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Silvaner wordt beschouwd als een Oostenrijkse druif. Maar daar is hij niet veel meer aangeplant. Enkel in Niederösterreich vind je hem nog. De meeste Silvaners komen tegenwoordig uit Duitsland, vooral uit Rheinhessen, de Pfalz en uit Franken. De Silvaners uit Franken staan het hoogst aangeschreven al zijn er ook in Rheinhessen en de Pfalz de afgelopen jaren wijnmakers opgestaan die zeer fraaie Silvaners weten te persen.

In Frankrijk groeit de Sylvaner, zoals hij hier gespeld wordt, enkel in de Elzas. De Sylvaner is daar een van de minder belangrijke witte druiven die in de smaak lijkt op de Pinot Blanc en de Auxerrois. In Italië vind je nog wel eens wijnen van de Silvaner in Alto Adige, in het uitsterste Noorden.

Ook in andere Midden- en Oost-Europese landen als Slowakije (Silvánske Zelené), Slovenië (Zeleni Silvanec) Tsjechië (Sylvanske Zelené) en Kroatië (Silvanac Zeleni) kun je wijn van de Silvaner tegenkomen.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.