Welschriesling

Welschriesling (in Hongarije: Olaszrizling, in Kroatië: Graševina en elders: Italian Riesling) geeft licht aromatische, frisse witte wijnen met een verkwikkende zuurgraad. Vaak zijn het toegankelijke, fruitige tafelwijnen. Er zijn wijnboeren die er weelderige en meer gecompliceerdere versies van maken.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de Welschriesling geen familie van de 'Koning der Druiven, de bekende Rijn Riesling. Maar de verwarring zit niet alleen in de naam. Ook de wijnen lijken wel iets op elkaar, al is de 'echte' superieur en de Welschriesling eerder een aangetrouwd stief-broertje.

De Welschriesling is door heel Midden-Europa onder verschillende namen te vinden, maar alleen de Oostenrijkers spreken van Welschriesling. In Hongarije heet hij Olaszrizling, Roemenen noemen hem Italian Riesling en in Slovenië, in Kroatië gaat de Welschriesling respectievelijk onder de naam Laški Rizling of Graševina in de fles en de Tsjechen kennen hem als Ryzlink Vlašký.

Droge, zoete en mousserende wijnen, alle kanten kun je op met de Welschriesling. Nog vaker wordt de Welschriesling ingezet om blends wat meer frisheid te geven. Vooral in de combinatie met Chardonnay kan dat hele mooie wijnen geven.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.