Pinotage

De Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif. Hij wordt in verschillende stijlen gemaakt. Van licht met veel sappig rood fruit tot stevig en pittig met juist donker fruit en kruidigheid. De Pinotage heeft niet altijd een goede reputatie gehad. Dat ligt niet aan de druif zelf. In de laatste jaren is de kwaliteit van Pinotage wijnen enorm toegenomen.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Pinotage is 1925 gekweekt door Abraham Izal Perold aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Het is een kruising tussen Pinot Noir en Cinsault. De laatste werd in Zuid-Afrika 'Hermitage' genoemd. De naam Pinotage is dus een samentrekking van de namen van zijn 'vader en moeder'. Sinds de Tweede Wereldoorlog wordt in Zuid-Afrika (commerciële) wijn van de Pinotage gemaakt. Inmiddels is ongeveer 6% van de Zuid-Afrikaanse wijngaarden aangeplant met Pinotage. Je vind hem in vrijwel alle wijnregio's.

De Pinotage heeft door de jaren heen niet altijd een positieve reputatie gehad. Soms wordt hij geassocieerd met 'verbrand rubber' of waren de wijnen log. In 2010 is in Zuid-Afrika de 'Pinotage Association' opgericht, met als doel de reputatie en kwaliteit van de Pinotage te verbeteren. Deze associatie ondekte dat een te hoge fermentatie-temperatuur, virussen en te weinige water in de wijngaard de kwaliteit van de wijn inderdaad behoorlijk kunnen aantasten. Met deze kennis hebben ze de Zuid-Afrikaanse producten geholpen om de kwaliteit van hun wijn aanzienlijk te verbeteren. Inmiddels vind je dan ook uitstekende wijnen van de Pinotage wijn op de markt.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.