Franz Keller Kähner GG Grauburgunder 2019

Franz Keller Kähner GG Grauburgunder 2019
Franz Keller Kähner GG Grauburgunder 2019
3700
/ 10% korting vanaf 6+
1

De wijn komt van Keller's Schlossberg wijngaard. Het centrale stuk van deze historisch belangrijke wijngaard - warme, beschutte, steile hellingen - slaat warmte op en creëert een uniek microklimaat. Het verwerven van dit perceel was geen gemakkelijke onderneming voor het wijnhuis! Tijdens een wandeling door de wijngaarden zag Fritz Keller het begin van een prachtige wijngaard. Omdat het behoud van oude wijnstokken en hun genetica zeer belangrijk voor hem is, kwam hij erachter wie de wijngaard in eigendom had zodat hij een bod kon doen. Hoewel de eigenaren geen opvolger hadden die deze steile hellingen wilde bewerken, was de verkoop van de wijngaard aan iemand uit Oberbergen geen optie voor de eigenaren uit Achkarren. Hun houding was: "Een Achkarrer verkoopt niet aan Oberbergener!" Gelukkig kon Fritz Keller bewijzen dat zijn moeder uit Achkarren kwam, dus de eigenaars zeiden uiteindelijk ja. Dankzij deze inspanning is Schlossberg Grosses Gewächs nog steeds een bijzonder en uniek perceel met oude wijnstokken.Sinds 2009 heeft het wijnhuis hier nog een eigen, handmatig gecultiveerd perceel. Deze wijngaard is omgeven door een stenen muur en wordt gekenmerkt door zijn zwarte vulkanische bodem. De stenen muur is tot 4 meter hoog, ongeveer 150 meter lange en zal, met de juiste zorg, generaties lang meegaan. Hagedissen, slangen en vuursalamanders vinden beschutting in de stenen muur, vooral in de winter. De hier groeiende Pinot Gris en Pinot Noir zijn een herplant van oude wijnstokken. De Franz Keller Grauburgunder Achkarrer Schlossberg Grosses Gewächs heeft een locht strogel kleur imet schitterende gouden reflecties in het glas. De neus ruikt naar peren, rijpe rode appels en minerale tonen. Het boeket gaat ook vergezeld van geroosterde tonen en is weelderig. In de mond zijn er intense citrusvruchten, met een beetje amandel, noot en nougat. De afdronk is lang en elegant.

Lees meer
Artikelnummer6439
WijnhuisKeller
StreekBaden
GebiedBaden
DruifsoortGrauburgunder
WijnsoortWitte wijn
Jaargang2019
Inhoud750 ml
LandDuitsland

Gratis bezorgd binnen een straal van 20 km of bij besteding van € 100,-

Wanneer dit niet het geval is bedragen de verzendkosten € 6,95. Uiteraard is gratis afhalen in onze winkel ook mogelijk.

Gratis bezorging binnen een straal van 20 km
Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.