Aligoté

Wijn van de Aligoté is fris en fruitig, niet bijster spannend, wel toegankelijk. Ze kunnen een milde, wat kruidige geur hebben. Aligoté is de tweede witte druif van de Bourgogne. Hij staat in de schaduw van de Chardonnay, die veruit de belangrijkste witte druif van deze beroemde regio is.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Aligoté wordt vaak aangeplant in wijngaarden in de Côte d'Or, die minder geschikt zijn om Pinot Noir of Chardonnay te laten groeien. De beste Aligoté zit in flessen met Appellation Bouzeron Controlée op het etiket, het enige appellation uit de Bourgogne dat speciaal voor deze druif gereserveerd is. Ook in de Beaujolais kom je hem tegen, maar ook daar is de Chardonnay belangrijker.

Buiten Frankrijk is hij in Oost-Europa op vrij grote schaal aangeplant. Vooral in Roemenië, Moldavië en in Bulgarije. Daar kan hij veel meer liters per hectare opleveren, wat niet altijd bevorderlijk is voor de kwaliteit. Maar als de wijnmakers uit Oost-Europa zichzelf kunnen beheersen en niet te zuinig zijn met de snoeischaar, kan hij daar prima wijnen geven.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.