Hárslevelű

Van de Hárslevelű druif worden opvallende, groen-gouden witte wijnen gemaakt met aroma’s van kruiden en lindebloesem. De smaak is vaak vrij vol en stevig met soms een wat zoetige aanzet en een bittertje in de afdronk.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
0 resultaten
Filter

De typisch Hongaarse Hárslevelű is vooral bekend als ingrediënt van de zoete wijnen uit Tokaj. Meestal wordt hij gemengd met het sap van de Furmint.

Hij wordt ook wel Lindenblèttiger genoemd omdat zijn blad doet denken aan een lindenblad. Buiten Hongarije is hij in Slowakije te vinden. Daarbuiten zijn enkele Zuid-Afrikaanse wijnboeren met de druif gaan experimenteren.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.