Tinta Barroca

De Tinta Barroca, niet direct de meest bekende druivennaam, maar heb je wel eens een rode port gedronken, dan is de kans groot dat je zijn sap wel eens geproefd hebt. Want de Tinta Barroca is een van de vijf belangrijkste blauwe druiven voor de Port. De Tinta Barroca geeft zachte, stevige rode wijn. Vrij alcoholisch met veel rood en zwart fruit.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Tinta Barroca groeit in de Portugese Douro vallei. De wijnmakers zijn er dol op, want hij geeft een grote en betrouwbare oogst. Vroeger werd hij alleen gebruikt voor de zoete port. Sinds enkele jaren zijn de wijnmakers uit de Douro zich steeds meer gaan toeleggen op droge wijnen, en ook daarvoor wordt de Tinta Barroca dankbaar gebruikt.

De Tinta Barroca is een van de weinige port-druiven die ook buiten Portugal is aangeplant. Hij staat al lang in Zuid-Afrika, daar spellen ze hem als Tinta Barocca. Verscheidene wijnmakers maken er daar een versterkte port-achtige wijn van. Een handvol wijnmakers perst er een droge rode wijn van.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.