Alicante Bouschet

De Alicante Bouschet geeft zeer dieprode wijnen. Niet zozeer bedoeld om puur te drinken, maar zeer geschikt als ‘drupje inkt’ voor lichter gekleurde wijn van betere blauwe druiven.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Alicante Bouschet is een negentiende eeuwse kruising van de Petit Bouschet en Grenache. Het is een van de weinige druivenrassen ter wereld met rood vruchtvlees. Teinturier wordt dit type druiven genoemd. De Saperavi uit Georgië is bijvoorbeeld ook zo'n teinturier.

Je komt zeer zelden een wijn van alleen maar Alicante Bouschet tegen. Een enkele Portugees uit de Alentejo regio komt wel eens op dit idee, maar zelden met een spannend resultaat. Juist vanwege zijn dieprode kleur wordt hij vaak met andere druiven gemengd om – inderdaad! – wat meer kleur aan de wijn te geven. Je vindt hem tegenwoordig in Californië en in Zuid-Amerika. Maar vooral in Frankrijk, in de Zuid-Franse Languedoc en in de Provence is de Alicante Bouchet flink aangeplant.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.