Godello
Eind vorige eeuw was de Godello druif bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal in de belangstelling. Een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid. En dat rijke pallet combineert de Godello met een zacht, vloeiend mondgevoel.
Voor meer informatie zie onderaan de pagina.
De Godello groeit in Galicië, in het uiterste Noordwesten van Spanje, vlak boven Portugal. De kleine wijnregio Valdeorras geldt als de bakermat. Daar groeit de Godello op de steile hellingen van de rivier de Sil. Ooit was de Godello de belangrijkste druif van de regio. Maar in de loop van de vorige eeuw is veel Godello vervangen door andere druiven. Tegenwoordig realiseren de Spaanse wijnmakers zich weer dat ze in potentie goud in handen hebben. De Godello is terug van weg geweest. Mogelijk is de Godello (bijna) dezelfde druif als de Portugese Verdelho, die vooral op Madeira groeit.