Maturana Blanca

De Maturana Blanca is een zeer zeldzame witte druif uit het Spaanse La Rioja. De Maturana Blanca is een kwaliteitsdruif. Hij geeft frisse witte wijnen met opwekkende citruszuren, soms tropisch fruit en kruidigheid. Hoewel het misschien wel de oudste witte druif van La Rioja is, was hij enkele jaren geleden bijna uitgestorven.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
0 resultaten
Filter

De Maturana Blanca stond waarschijnlijk in de zeventiende eeuw al aangeplant in La Rioja; destijds onder de naam Ribadavia. Tot op de dag van vandaag vind je hem alleen in de wijnregio La Rioja. In 2008 stond er nog maar drie hectare mee aangeplant. Hij was praktisch uitgestorven. Viura en Malvasia zijn tegenwoordig de gangbare druiven hier.

Door de inspanningen van enkele wijnboeren gaat de Maturana Blanca er toch weer bovenop komen. Sinds kort is hij weer officieel toegestaan in de witte Rioja wijnen. Verschillende boeren hebben hem weer aangeplant en in de komende jaren kunnen we daardoor wat meer wijnen van deze zeldzame druif verwachten. Niet veel, maar toch een handjevol.

Er is in La Rioja ook een rode Maturana Tinta toegestaan. Maar dat is geen familie van de witte Maturana. De Maturana Tinta is genetisch gelijk aan de Trousseau uit de Franse Jura.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.