Albariño

De Albariño druif wordt meestal vroeg geoogst. Hij geeft dan lichte, verfrissende witte wijnen met een smaak van vers geperste grapefruit en citroen. Vaak met een pittige mineralige ondersteuning. Is de Albariño laat geoogst, dan smaakt hij wat rijper met tonen van abrikoos en perzik.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
18 resultaten
Filter

Vooral uit het Portugese wijngebied Vinho Verde kennen we de Alvariño of Alvarinho, zoals de Portugezen het schrijven. Ze laten hem daar op pergola's groeien, om een zo hoog mogelijke opbrengst per hectare te krijgen. Ze oogsten hem jong want ze houden van frisse, beendroge witte Vinho Verde. En daarom is de fonkelfrisse Albariño hun grote vriend.

Ook in Spanje zijn ze er dol op. Vooral in het noordelijke Galicië, dicht tegen de Portugese grens. De Albariño is verantwoordelijk voor de enorm toegenomen populariteit van de regio Rías Baixas, waar ze hem graag mengen met bijvoorbeeld Torrontés en Treixadura.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.