Rotgipfler

De typisch Oostenrijkse Rotgifler druif geeft krachtige, frisse witte wijnen. In de neus herken je het groene fruit van appel en kruisbessen. In de smaak komt het tropische van mango, kiwi en banaan naar voren. Vooral zijn kracht en expressiviteit onderscheiden hem van andere druiven.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
2 resultaten
Filter

De Rotgipfler is het resultaat van een kruising van de Traminer en Roter Veltliner uit 1837 door de Oostenrijker Johann Burger. Wijnen van de Rotgifpler worden vaak al jong gedronken, maar kunnen vrij lang bewaard worden.

Het zijn vrij exclusieve wijnen want je komt de Rotgipfler niet vaak tegen. Er is op de wereld maar 120 hectare mee aangeplant, allemaal in de Oostenrijkse Thermenregion. Daar maken de Oostenrijkse wijnboeren er cépage wijnen van of ze mengen hem met de Zierfandler tot 'Spätrot-Rotgipfler'.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.