Albana

De Albana is een oeroud, vrij zeldzame Italiaanse witte druif die je vooral in de regio Emilia-Romagna vindt. De Albana geeft relatief neutrale witte wijnen. De meeste Italiaanse wijnmakers maken zoete wijn van de Albana druif.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Albana groeit al sinds de Middeleeuwen in Italië en sommigen denken dat er al in de Romeinse tijd wijn van werd geperst. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Hij groeit vooral in Emilia-Romagna en er zijn enkele wijngaarden met Albana in Lombardije en Ligurië. De Albana was de eerste druif die een DOCG status kreeg, in Lombardije.

Ooit heeft de Albana een exotisch uitstapje gemaakt want DNA onderzoek heeft uitgewezen dat het dezelfde druif is als de Riminèse van Corsica.

De meeste Italiaanse wijnmakers gebruiken de Albana voor zoete wijnen. Daar leent de druif zich ook uitstekend voor. Sommigen maken er een toegankelijke, relatief neutrale droge witte van en sinds kort is er een wijnmaker die er zelfs een oranje wijn, gefermenteerd in Georgische amfora's van maakt.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.