Dolcetto

Een goede wijn van de Italiaanse Dolcetto druif geeft frisse, zachte rode wijnen waarin je vooral kersen herkend. Rijpe zwarte kersen in de geur en in de smaak, bitterzoete kersen in de afdronk. Dolcetto is niet zoet, zoals de naam 'de kleine zoete' doet vermoeden.

Voor meer informtie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

Je vindt de Dolcetto voornamelijk in Noord-Italië, in het bijzonder in Piëmonte. Het probleem van de Dolcetto is dat daar ook andere blauwe druiven groeien, zoals de Barbera en de Nebbiolo. En die staan toch net iets hoger aangeschreven.

Vandaar dat de Dolcetto zelden op de eerste plek van het prioriteitenlijstje van de wijnmaker staat. De taak van de Dolcetto is daarom vooral om de regio van smakelijke, maar eenvoudige tafelwijn te voorzien. Het komt goed uit dat de Dolcetto minder zon nodig heeft dan de tere glamourdruif Nebbiolo. Daarom vult hij de wijngaarden waar de Nebbiolo niet kan rijpen.

De Dolcetto groeit ook in Ligurië, maar daar noemen ze hem liever Armeasco.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.