Susumaniello

De Susumaniello is een vrij onbekende Italiaanse rode druif. Hij groeit (alleen) in de regio Puglia, in de hak van de Italiaanse laars. Daar geeft hij vrij donkere en stevige rode wijnen met fruit van pruimen en rode bessen in de smaak. Ze kunnen vrij kruidig en peperig zijn. Meestal wordt hij geblend met andere druiven uit de regio. Enkele wijnmakers persen wijnen van enkel Susumaniello.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Filter

De Susumaniello komt uit de buurt van Brindisi. Sinds 2003 staat hij op de lijst van toegestande Italiaanse druivenrassen in Puglia en neemt het aantal wijnmakers dat hem heeft aangeplant toe. Toch zijn het er niet al te veel en de meeste mengen hem met lokale variëteiten als Malvasia Nero en Negroamaro.

De Susumaniello is een kruising. De vader (of moeder) is de Garganega, maar het is niet duidelijk wie de andere ouder is, waarschijnlijk de Uva Sogra die in de regio staat aangeplant als tafeldruif (om te eten).

De naam Susumaniello verwijst waarschijnlijk naar een ezel ('asino' in het Italiaans). De ezel vervoert traditioneel de in de wijngaard geplukte druiven en sjouwt net als de Susumaniello stokken dikke trossen met veel druiven.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.