Kékfrankos

De Kékfrankos druif (in het Oostenrijk: Blaufränkisch) geeft fruitige, levendige rode wijnen met een geur van rijpe kersen en bessen en een hint van kruiden en peper. Het zijn karaktervolle, pittige wijnen. Niet zwaar en niet al te veel tannines. Hij wordt vaak gemengd met andere druiven tot fraaie cuvees, zoals het beroemde Hongaarse Stierenbloed.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
0 resultaten
Filter

Maak ook als cépage geeft hij prachtige wijnen die - wanneer ze gerijpt zijn op eikenhout - enige jaren kunnen worden bewaard. De Kékfrankos komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit Oostenrijk. In Burgenland is hij op grote schaal aangeplant, net als in het ernaast gelegen Hongaarse Sopron. Ook in het Zuiden van Hongarije worden er fraaie wijnen van gemaakt.

De naam Blaufränkisch stamt uit het begin van de 19de eeuw. Napoleontische soldaten die door Midden-Europa trokken waren verzot op de wijn. Ze betaalden de lokale wijnboeren met blauwe bankbiljetten van het Franse leger. In Duitsland wordt hij 'Lemburger' genoemd. In Tsjechië en Slovakije wordt hij veel gedronken als 'Frankovka Modra'.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.