Maturana tinta

De Maturana Tinta is de minst bekende blauwe druif die gebruikt wordt voor de Rioja. Er zijn maar enkele wijnmakers die dat doen. De Maturana Tinta geeft in La Rioja - zeker voor de regio - relatief zachte rode wijnen. Niet zo gek want hij is genetisch gelijk aan de Trousseau druif uit de Franse Jura regio.

Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Wijnsoort
Landen
Meer tonen
Regio
Meer tonen
Jaargang
Meer tonen
Bezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
Bezoek onsBezoek ons in onze winkel in hartje Alkmaar
0 resultaten
Filter

Al eeuwen geleden is de Trousseau vanuit de Franse Jura terecht gekomen in Spanje en Portugal. Het is onbekend hoe dat zo gekomen is. In Spanje vind je hem vooral in Galicië, ook wel onder de naam Merenzao. En hij is dus in toegestaan in de Rioja, waar hij dan weer Maturana Tinta heet. Wijnmakers weten er hier toch behoorlijk stevige, vol-fruitige, houtgerijpte wijnen van weten te maken al blijf je het zachte karakter van de Trousseau daar in herkennen. In La Rioja mag ook witte wijn gemaakt worden van de Maturana Blanca, maar dat is dan weer geen familie van de Tinta.

In Portugal komt hij vaker voor dan in Spanje. Daar noemen ze hem Bastardo. De Portugese wijnmakers uit de Douro gebruiken hem voor de Port. In de Dão regio vind je hem in Portugal het meest, maar ook elders, bijvoorbeeld in de regio Península de Setúbal. Omdat de Bastardo veel lichtere, zachtere wijnen geeft dan je elders in het land vindt, wordt hij wel de 'Bourgogne van Portugal' genoemd.

Rootring Wijnen
Om Rootring te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
0
18
100

Door onze website te bezoeken ga je akkoord met onze cookie- en privacyvoorwaarden en verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent.