Corvina
De Italiaanse Corvina druif geeft lichtrode wijnen met een fascinerende geur van kers en bloemen, fijne zuren en weinig tannine. Het is een topdruif, een belangrijk ingrediënt voor Amarone en Valpolicella.
Voor meer informatie zie onderaan de pagina.
























De Corvina staat niet altijd garant voor kwaliteit. Maa als hij is aangeplant in de volle zon, op glooiende hellingen van kalksteen en vulkanische grond en de wijnmaker zich niet heeft beheerst bij het snoeien, dan laat de Corvina zich van zijn beste kant zien: geraffineerd, subtiel en verfijnd.
De Corvina is een kleine druif met een dikke schil. Dat bracht Italiaanse wijnmakers honderden jaren geleden op het idee om hem na de pluk eerst in te laten drogen en er dan pas wijn van te persen. En zo maken ze in de Noord-Italiaanse wijnregio Veneto nog steeds hun vermaarde Amarone en Recioto.
Zeer zelden zie je een wijn van enkel Corvina. Traditiegetrouw wordt hij geblend met andere 'Valpolicella druiven', waarvan de Corvinone en Rondinella de belangrijkste zijn.